Сделать стартовой страницейДобавить в избранноеНаш e-mail
Добавить сайт : Редактировать


Интернет: Каталог сайтов, Рефераты, Рецепты, Мода, красота, стиль, товары, услуги, отдых
Игры On-line: Puzzle , Кроссворды , О, счастливчик!
Компьютеры: Обои на рабочий стол
Развлечения: Анекдоты, Фотоприколы, Поздравления, Фотомодели, Сонник, Гороскоп совместимости , Знакомства
Интернет-магазины: Женское белье, купальники, парфюмерия, косметика, мужское белье, одежда
Женское белье и одежда   Купальники 2018

 
Реферат Аналіз страхового ринку Коломийського району
    Теми рефератів --> Страхування [60] --> Реферат: Аналіз страхового ринку Коломийського району
Реферат: Аналіз страхового ринку Коломийського району

    Сторінка - 1/1

Якщо проаналізувати страховий ринок Коломиї та Коломийського району, то основними лідерами на даному ринку виступають такі страхові товариства як “Захід-Резерв” та “Оранта”.

Що стосується районного ринку, то більша частка страхових операцій припадає на “Оранту”.

Національна Акціонерна Страхова Компанія «Оранта» була заснована 25 листопада 1921 року. Відтоді і до 1993 року Компанія носила назву «Укрдержстрах». Ця організація за будь-яких часів відігравала безперечно вагому роль у житті суспільства, займаючись задоволенням соціально-економічних потреб самих широких мас населення. За довгі роки своєї історії Компанія набула високого авторитету та особливої довіри з боку клієнтів. Вже в декількох поколінь назва Компанії асоціюється із гарантованим захистом та чесністю.

Компанія пережила зміну назви (1993) і форми власності (1993-1996), залишаючись по цей день лідером страхового ринку України.

Із завершенням приватизації НАСК «Оранта» пов’язано багато прогресивних змін у самій Компанії. Зміна форми власності НАСК «Оранта» обумовила прихід до складу акціонерів приватного інвестора, який приніс з собою в компанію нові сучасні методи менеджменту та ведення бізнесу.

Компанія здійснює експансію на страховому ринку із залученням інвестиційних коштів. За останній рік у компанії здійснено багато позитивних змін:

· проведено черговий етап приватизації

· стабілізоване керівництво

· проведено комплексний аудит ресурсів

· здійснено фінансове та організаційне оздоровлення компанії

· сформована команда досвідчених професіоналів

· підвищена якість послуг та обслуговування

· реалізується активне матеріально-технічне поновлення представницької мережі

· розвивається партнерство з іншими фінансовими установами

Окрім посилення позицій у традиційних сегментах НАСК «Оранта» останнім часом активно виходить на ринок великих міст, освоює нові страхові продукти, зокрема, страхування мисливської зброї, сільськогосподарських підприємств, небезпечних вантажів та ін. Компанія не тільки одна з перших отримала ліцензії на ці види, але й активно втілює їх на практиці.

Сьогодні ми пропонуємо ринку та споживачам нове обличчя «Оранти» із збереженням добрих традицій особливої турботи про клієнтів. НАСК «Оранта» пропонує на ринку понад 50 видів страхування, які задовольняють потреби практично всіх категорій клієнтів.

НАСК «Оранта» має саму розвинуту у країні агентську мережу, яка налічує понад 8,5 тис. працівників, 548 представництв, в т.ч. 27 обласних дирекцій і 521 філій, агенцій і відділень по всій Україні.

Але правдивіше за всі показники про НАСК «Оранта» кажуть клієнти. Їх в Компанії — понад 7 мільйонів. Ці люди — наші співвітчизники, які знають ціну негараздам, шахрайству та безвір’ю. Саме ці досвідчені люди довіряють доброму імені «Оранта». Ми пишаємося цим та цінуємо такий авторитет.

НАСК «Оранта» — лідер українського ринку страхування, має унікальну представницьку мережу (548 представництв у всіх регіонах України ), агентську мережу (понад 7,7 тис. агентів) і найбільшу в Україні кількість угод страхування (понад 12 млн).

За І півріччя 2003 року обсяг страхових платежів компанії становить понад 111,2 тис. грн, страхових виплат (зокрема, й з державного страхування) — 41,7 тис. грн. Статутний капітал НАСК «Оранта» — 22,3 млн грн, активи — 103,384 млн грн, сформовані страхові резерви — 53,566 млн грн.

Щодо “Захід-Резерву”, то він беззаперечний лідер по місту Коломия. Так, страхове товариство з додатковою відповідальністю "Захід-Резерв" успішно працює на страховому ринку України з 1992 року. За цей час товариство зарекомендувало себе, як стабільний та професійний партнер у ділових стосунках з клієнтами. Починаючи з 1995 року спостерігається постійне зростання активів товариства, що дедалі зміцнює його авторитет на ринку.

Солідний капітал, потужні страхові резерви, стабільність, інтелектуальний потенціал, а також довголітня співпраця в галузі перестрахування з відомими іноземними перестраховиками є гарантією страхових виплат. На сьогоднішній день страхове товариство з додатковою відповідальністю "Захід-Резерв" створило статутний фонд в сумі 12 250 тис. грн. Активи товариства на 01.01.2003 року складають 200 170,2 тис. грн.

Кількість постійних клієнтів товариства постійно зростає. Їх довіра з року в рік підтверджує якість послуг та високі рейтингові показники, які СТзДВ "Захід-Резерв" утримує завдяки високому рівню професійності та повному виконанню взятих зобов'язань.

Подальша стратегія діяльності нашого страхового товариства грунтується не тільки на зростанні кількісних але й якісних показників. СТзДВ "Захід-Резерв" прагне вдосконалювати страхові продукти, створювати нові послуги та розробляти програми, що мають зацікавити та задовольнити потреби будь-якого клієнта.


Страхова діяльність товариства здійснюється у відповідності з Статутом, законодавством України, на підставі ліцензій на право проведення страхової діяльності виданих Комітетом у справах нагляду за страховою діяльністю:

- ліцензія на право здійснення страхової діяльності серія АА №124541 від 09.02.1998р., термін дії 10 років;

- ліцензія на право здійснення страхової діяльності серія АА №124542 від 06.04.1998р., термін дії 10 років;

- ліцензія на право здійснення страхової діяльності серія АА №484340 від 01.04.2003р., термін дії 3 роки.

СТзДВ"Захід-Резерв" проводить такі види страхування:

страхування наземного транспорту (крім залізничного);

страхування повітряного транспорту;

страхування водного транспорту (морського внутрішнього та інших видів водного транспорту);

страхування цивільної відповідальності власників наземного транспорту (включаючи відповідальність перевізника);

страхування відповідальності власників повітряного транспорту (включаючи відповідальність перевізника);

страхування відповідальності власників водного транспорту (включаючи відповідальність перевізника);

страхування вантажів та багажу;

страхування кредитів;

страхування від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ;

страхування фінансових ризиків;

професійної відповідальності.

За кількістю страхових компаній Західний регіон займає останнє місце в Україні. На його долю припадає 11 відсотків усіх страхових компаній. Що стосується Івано-Франківської області, то і вона в рамках Західного регіону займає одне з останніх місць по розвитку страхового ринку. Іншими словами, страхових компаній меньше, чим потрібно для оптимального розвитку страхування в даному регіоні.

На даний час основними конкурентами страхового товариства “Захід - Резерв“ виступають Національна акціонерна страхова компанія “ Оранта “ , Акціонерна страхова компанія “ Галицька “ та декілька представництв та філій інших компаній.


Використана література:

Справочник по страховому бизнесу / Под ред. 3. А. Уткина. — М.: Тандем, 1999.— 416с.

Страхование от А до Я. Книга для страхователей / Под ред. Л. Й. Корчевской, К. Е. Турбиной. — М.: Инфра-М, 1996. — 624с.

Страховеє дело: Учебник / Под ред. Л. Й. Рейтмана. — М.: Рост, 1992. —530с,

Страхові послуги: Навч.-метод, посібник для самост. вивч. дисц. / За заг. ред. Т. М. Артюх. — К.: КНЕУ, 2000. — 124 с.

Страховое дело в вопросах и ответах. Учеб. пособие. Составитель А. Л. Черненко. — Ростов-на-Дону: Феникс, 1999. — 576 с.


    Сторінки - 1
Інформація
Всього 4648 рефератів в 65 розділах



bigmir)net TOP 100