Сделать стартовой страницейДобавить в избранноеНаш e-mail
Добавить сайт : Редактировать


Интернет: Каталог сайтов, Рефераты, Рецепты, Мода, красота, стиль, товары, услуги, отдых
Игры On-line: Puzzle , Кроссворды , О, счастливчик!
Компьютеры: Обои на рабочий стол
Развлечения: Анекдоты, Фотоприколы, Поздравления, Фотомодели, Сонник, Гороскоп совместимости , Знакомства
Интернет-магазины: Женское белье, купальники, парфюмерия, косметика, мужское белье, одежда
Женское белье и одежда   Купальники 2018

 
Реферат Кар'єра у бізнесі
    Теми рефератів --> Підприємництво [41] --> Реферат: Кар'єра у бізнесі
Реферат: Кар'єра у бізнесі

    Сторінка - 1/1

П Л А Н

Поняття кар’єри. Етапи кар’єри.

Особисті вимоги до спеціалістів-підприємців та їхні ділові риси.

Планування кар’єри. Механізм досягнення кар’єри у бізнесі.

1. У підприємництві поняття успіху зв’язане насамперед з досягненням результату, очікуваного при започаткуванні реалізації проекта або ідеї. За цивілізованого розуміння успіху треба брати до уваги передовсім морально-етичні його аспекти, а вже потім фінансове. Отже підприємницький успіх для правильного розуміння його суті має бути оцінений х урахуванням здійснення власної ідеї, бажання самоствердження або намагання змінити хід подій тощо. Гроші, капітал, прибуток, є важливими складовими успіху, але не можуть виступати, як його головна мета (самоціль).

Рано стверджувати, що підприємство на Україні має цивілізований характер. Проте не можна заперечувати наявності деяких його позитивних проявів. До останньої можна віднести :

поступову переорієнтацію підприємницької діяльності в цілому на виробництво і ефективне (не спекулятивне) посередництво;

визнання підприємцями здорової конкуренції, як нормальної економічної ситуації на вітчизняному і світовому ринках;

усвідомлення необхідності пошуку власної ніші на ринку лише шляхом продукування конкурентоспроможних (технічно досконалих, високоякісних і доступних за цінах) виробів і добре організованої реклами;

намагання більшості підприємців опанувати мінімально необхідні знання в галузі економіки і організації насамперед малого бізнесу, колективного і державного підприємства в цілому підвищенням кваліфікації і перенавчанням у відповідних навчальних закладах.

В нашій країні підприємницьке середовище складається нібито з 2-х окремих секторів. Перший репрезентують ті, хто ставить собі за мету заробляти гроші будь-яким способом (таких, на жаль, зараз більшість). Другі ті, хто має розроблену і чітко зарієстровану програму діяльності. Такі підприємці також мріють заробити “великі гроші”, але при цьому не покладаються на щасливий випадок, а розраховують досягти мети реалізацією свого конкретного нового задуму. Вони і є представниками цивілізованого підприємництва (благородного бізнесу).

Бажано бути удачливим – одно із основних природніх бажань людини, в силу чого змістом всіх видів людської активності є бажання досягти успіху. Саме за рівнем досягнутого успіху оцінюють підприємця, вибрану ним царину діяльності.

Досягнення відзеркалюють результати будь-якої діяльності (насамперед підприємницької), тобто їх можна вважати наслідком суспільно-корисної праці тієї або іншої особистості. Поняття ділового успіху наші підприємці-початківці досить часто розуміють дуже своєрідно. Для них важить тільки досягнення своїх власних цілей без огляду на оцінку їх громадською думкою. При цьому вони виходять з того, що конкуренція – це протиборство кожного з усіма і будь-якими засобами.

Проте досягнутий успіх не можна вважати справжнім, якщо він зумовлений діями, спрямованими проти когось. Справжнім (суспільно цінним) є успіх, досягнутий через дії не проти інших, а спільно з іншими. Успіх на шкоду іншим – це пряма невдача для підприємця. Насамперед, за умов загального зубожіння населення окремі “бізнесмени” вважають власним успіхом накопичення великих сум грошей. А як вони користуються цими грошими ? Купують усе розкішніші автомобілі? програють у казино? Це звичайно особиста справа, але саме в цьому закладено відповідь на те, що можна вважати справжнім успіхом підприємницької діяльності.

Річ у тому, що певний успіх ініціюється різними про нього уявленнями (складниками успіху). Насамперед у різних сферах діяльності є бізнесмени (підприємці), котрі вважають за власний успіх практичну реалізацію своєї ідеї, інші вважають господарсько-фінансовим успіхом недопущення банкрутства своєї фірми за будь-яку ціну. А це інші вважають успіхом своєї діяльності можливість розширити власне виробництво, збільшити кількість потрібних суспільству товарів і послуг, створити нові робочі місця.

Ясна річ, що тільки останнє може дати підприємцю справжнє моральне задоволення, визнання з боку суспільства, а відтак забезпечити справжній і тривалий діловий успіх.

Варто зазначити, що: на етапі формування початкового капіталу можливий широкий діапазон видів діяльності, але він буде визначати з нагромадженням капіталу, поступово обмежуючись лише профільними, або найбільше прибутковими. У будь-якому випадку необхідно дуже хотіти досягти підприємницького успіху. Конкретний шлях до цього залежить від уміння самого підприємця вибрати свою власну ділову стратегію і від тих умов, що в них розгортається діяльність бізнесменів.

2. Необхідною передумовою започаткування і здійснення підприємництва є наявність самих підприємців, тобто осіб, котрі самостійно приймають господарські та інші рішення з метою досягнення певного підприємницького успіху.

Підприємець – є визначальною особистістю (центральною постаттю) у бізнесі. Підприємцем прийнято вважати ділову людину, котра свідомо наражається на економічний ризик самостійним прийняттям іноваційного рішення, зміст якого зводиться до організації виробництва і поставки на ринок товарів (послуг) з певним зиском для себе.

Успіх підприємницької діяльності залежить від здібностей і таланту людини, яка нею займається. Бізнесмен повинен мати нахил до підприємства і певні ділові якості особистості підприємця. Найважливіші з них:

Готовність до пошуку нових можливостей та ініціативність у власному ділі;

упертість і настійливітсь у досягненні поставленої мети;

постійна готовність до господарського ризику;

орієнтація у бізнесовій діяльності на ефективність виробництва і високу якість товарів;

рішучість і цілеспрямованість у діяльності;

намагання бути всебічно інформованим щодо вибраного напрямку бізнесу;

планомірність і гранична чіткість у роботі, реалізації стратегії і тактики підприємництва;

здатність переконувати партнерів і встановлювати потрібні господарські зв’язки;

незалежність і впевненість у собі;

уміння протистояти будь-якому тиску з зовні, шантажу, та іншим протиправним діям.

Підприємець має бути впевненим у собі та своїх здібностях, проте варто стерегтися того, щоб така ділова риса підприємця не перетворилась у самовпевненість. У зв’язку з цим стає обов’язковою ще одна вимога до підприємця: не треба ні поспішати з реалізацією нової ідеї, ні баритися з цим. Вихід з такої ситуації такий: будь-яка ідея має дозріти, треба добре її опрацювати і побудувати детальну схему її реалізації. Ця робота є дуже важлива, оскільки саме вона є запорукою майбутнього підприємницького успіху.

Підприємницький успіх значною мірою залежатиме від вміння підприємця розробити якісний бізнес-план, програму своїх подільших дій. Підприємець майже ніколи не може реалізувати нову ідею лише власними силами. Домогтися успіху зможе той, хто здатний створити необхідну команду однодумців. Підприємець має швидко і безкоштовно вирішити проблему пошуку і прийняття на роботу спеціалістів потрібного профілю і кваліфікованих робітників.

З усього вищесказаного можна зробити висновок, що підприємець є людиною, з яскраво вираженими рисами лідера, зі здатністю впливати на людей. Вітчизняний досвід свідчить, що поки що наші підприємці працюють на невисокому професійному рівні. Україна стала на малоефективний шлях підприємництва, коли між виробниками і споживачами діє невиправдана велика кількість підприємців-посередників. Об’єктом підприємницької діяльності має бути насамперед товар, продукт, послуга. Отже нам треба форсувати розвиток благородного бізнесу, котрий є основою будь-якої цивільної економіки.


    Сторінки - 1
Інформація
Всього 4648 рефератів в 65 розділах



bigmir)net TOP 100