Сделать стартовой страницейДобавить в избранноеНаш e-mail
Добавить сайт : Редактировать


Интернет: Каталог сайтов, Рефераты, Рецепты, Мода, красота, стиль, товары, услуги, отдых
Игры On-line: Puzzle , Кроссворды , О, счастливчик!
Компьютеры: Обои на рабочий стол
Развлечения: Анекдоты, Фотоприколы, Поздравления, Фотомодели, Сонник, Гороскоп совместимости , Знакомства
Интернет-магазины: Женское белье, купальники, парфюмерия, косметика, мужское белье, одежда
Женское белье и одежда   Купальники 2018

 
Реферат Бізнес планування
    Теми рефератів --> Підприємництво [41] --> Реферат: Бізнес планування
Реферат: Бізнес планування

    Сторінка - 1/3

Бізнес планування

На сьогодняшній день в усіх на слуху слова - "бізнес-план, інвестиційний проект, кредитна заявка" та інші слова та словосполучення, що означають набір інформації, необхідної для обгрунтування доцільності вкладення коштів в той чи інший бізнес. Одні підприємці хочуть отримати додаткові ресурси для бізнесу, інші сподіваються успішно вкласти ті ресурси, що вони мають. Для підприємців, які замислились про можливість довготривалого ефективного ведення бізнесу, призначений цей матеріал. Одноднівкам, або підприємцям, які живуть сьогоднішнім днем, даний матеріал користі не принесе - хіба що для того, щоб посміятись над такими як я, над тими, хто хоче і вірить в те, що подальший розвиток цивілізації повинен ґрунтуватись на раціональному мисленні та раціональному ставленні до життя, на здоровому глузді, на людях, які вільно мислять і діють. Раціональне не заперечує культуру, не заперечує необхідність духовного життя, а розвиває їх, вбачаючи в них основу для справедливого устрою раціонального життя.

В кінцевому підсумку: ефективне використання ресурсів визначає життєспроможність, здатність розвивати будь-який бізнес. Чим визначається ефективність використання ресурсів? Появою корисних продуктів, іншими словами - товарів та послуг, тобто продукції, на яку є платоспроможний попит. Якщо продукт залишається на складі без вимоги, тобто за нього не дають грошей або іншого корисного продукту - це означає: ви неправильно визначили свого споживача, ви орієнтувались на тих, у кого немає грошей, хто неплатоспроможний, з ким обмін не є еквівалентним. Тобто, в першу чергу, визначте коло ваших споживачів, опишіть їх, охарактеризуйте як вашого клієнта тих, хто в змозі купити ваш товар. Знаючи свого споживача, можна визначити, що саме йому потрібно - який товар або послугу він хоче отримати і чи спроможний за неї заплатити. Цей товар або послугу і слід виробляти. Таким чином, ви визначаєте можливий попит. (Хоча може мати місце ситуація або стратегія, яка передбачає створення свого споживача). Але тих, хто бажає задовольнити вашого споживача і відібрати потенційно ваші гроші дуже багато. Якщо ви зумієте правильно запропонувати свій товар чи послугу, - отримаєте компенсацію за ваш бізнес. У розвинутому ринку: пропозиція визначає попит. В даному випадку під розвинутим ринком розуміється будь-який ринок, де вільно установлюються ціни шляхом торгу між продавцем і споживачем. На вітчизняному ринку багато виключень (які вже стали правилами), тому слід кожному підприємцю виробити власне бачення ринку, власне ставлення до ринку і, перевіряючи початкові свої гіпотези, виробити власний підхід до ведення бізнесу, свою стратегію. Будь-яка формула ринку може стати успішною при правильному наборі інструментів управління бізнесом. Наприклад, формулювання: "попит визначає пропозицію", повинне одразу ж ставити перед підприємцем навіть не питання: як швидко я збираю, обробляю і розумію інформацію про зміни у потребах моїх клієнтів? Це формулювання повинне спонукати підприємця відповісти самому собі на наступне питання: як швидко конкуренти це роблять? Якщо конкурент встигне зробити це швидше, мій товар залишиться продукцією, тобто товаром на складі - нікому не потрібними витратами.

Де-хто каже: немає незапитаного товару, а є високі ціни на нього. Вміння встановити ціни - важливе рішення, але встановлені ціни не можуть бути нижчими за суму ресурсів, що пішли на виробництво та просування даної продукції. (Хоча може бути і така стратегія, як виштовхнути конкурента з ринку, але для реалізації подібної стратегії потрібні ресурси. Чи вистачить їх у Вас?)

Для ведення бізнесу перш за все необхідне:
- бажання підприємця робити бізнес, тобто бажання взяти на себе відповідальність за його результати і розуміння, заради чого він робить бізнес, заради чого він живе

- вміння, професіоналізм, знання і бажання підприємця постійно вчитись та підвищувати свою кваліфікацію

постійно робити бізнес, розпочинати дії, не опускати руки

По друге, - ресурси. Розраховуючи лише на власні ресурси, підприємець суттєво зменшує ризики, але в той же час зменшує і можливості бізнесу.

З цієї причини, кредитні ресурси, інвестиції потрібні бізнесу і, за певних умов, підприємцю вигідно користуватись позиками. Тому важливо знати, яким чином можливо залучати їх і вміти правильно користуватись ними.

Для розуміння можливостей бізнесу, необхідно регулярно отримувати інформацію. Для цього підприємець повинен налагодити її оперативне отримання. Інформація в наш час швидко застаріває, тому технічне забезпечення цієї сфери діяльності повинне відповідати сучасному рівню. Але! Не треба покладатись на те, що комп'ютер все зробить (що закладено в його програмах і базах даних, те й отримаєш). В усьому повинен бути здоровий глузд.

Вміння продемонструвати можливості і реалії бізнесу - це може зробити тільки справжній підприємець. Щоб показати свій бізнес, необхідно приймати участь у виставках, форумах тощо, необхідно створювати мережу контактів. Не останню роль відіграють сучасні засоби комунікацій, наприклад, Internet. Без вміння показати свій бізнес, свій товар - така діяльність залишиться простою тратою ресурсів. Бізнес-план, оформлений відповідним чином, може стати тією візитною карткою, за якою кредитори та інвестори з самого початку оцінюватимуть доцільність подальших контактів з підприємцем.

Формування позитивного іміджу не тільки Вашого бізнесу, але й бізнес-клімату в країні в цілому - дуже важливий аспект для успішності бізнесу. Коли державні службовці говорять про банкрутство країни тощо, вони суттєво зменшують можливості ведення бізнесу. Підприємці повинні реально сприймати бізнес-клімат і допомагати державним службовцям покращувати його. Підприємці повинні чітко відстежувати: хто з державних службовців заважає покращенню бізнес-клімату в країні і відкрито називати їхні імена. Участь підприємців в громадському, публічному житті країни дозволяє поліпшити бізнес-клімат в ній.

Формування ключових критеріїв, за якими оцінюватиметься успішність бізнесу з боку зовнішніх (відносно даного бізнесу) сил (держава, інвестори, кредитори, споживачі тощо), також важливо знати при підготовці бізнес-плану. Для інвестора є важливим: як швидко повернуться вкладені кошти, яким є ризик при вкладенні коштів. Для кредитора - більш важливі гарантії по поверненню вкладених коштів. Для споживача головне - задоволення його потреб, якість товару і можливість його придбати.

У формуванні ключових факторів успіху бізнесу та підготовці привабливого і реального бізнес-плану важливу роль можуть зіграти консультанти: консультанти з маркетингу, з фінансів, з управління, з юридичних питань, соціальних і психологічних проблем тощо. Залучення фахівців, які зуміли зарекомендувати себе, дозволить витратити менше часу на обгрунтування доцільності ведення того чи іншого бізнесу. Але консультант - це тільки помічник. Не потрапляйте в залежність від нього. Не вимагайте від нього побудови ефективного бізнесу для вас. Будуйте бізнес разом з ним, вчіться у нього новим прийомам роботи, але пам'ятайте, що відповідальність за ваш бізнес лежить тільки на вас. Консультант - це ваш "психоаналітик", коли він допомагає зрозуміти вам, навіщо, що саме і яким чином ви робите. Він - ваш партнер, у якого немає "шкурного" інтересу в вашому бізнесі і якому нема чого від вас приховувати, він ваш конструктивний опонент, який повинен знаходити нові альтернативи чи слабкі місця вашого бізнесу та пропонувати варіанти можливих рішень, критерії, за якими ви їх оцінюватиме. Він - ваше друге Я, коли навчає ваших працівників. Якщо ви знайшли такого консультанта і бажаєте з ним поговорити, порадитись - тримайтесь за нього - доки не відчуєте, що вам з ним не комфортно або що ви потрапили в повну залежність. В цьому випадку знайдіть іншого консультанта і спробуйте попрацювати з ним. Засіб перевірки професіоналізму консультанта - тільки у порівнянні з професіоналізмом іншого консультанта. Об'єктивні параметри бізнесу можуть змінитись зовсім з інших причин. Визначте на початку роботи, за якими параметрами ви оцінюватимете роботу, взаємодію з консультантом і попросіть його запропонувати власні параметри. При співпадінні параметрів ви завжди зможете домовитись щодо ефективності роботи консультанта, при неспівпадінні - скоріш за все - ви не працюватимете разом.
Але завжди основним фактором успіху залишиться підприємець та його впевненість:

Я ЦЕ МОЖУ! І ЗРОБЛЮ БІЗНЕС ЕФЕКТИВНИМ.
Модель ефективної підприємницької поведінки:
ХОЧУ -> ВМІЮ (ЗНАЮ ЯК) -> РОБЛЮ = МОЖУ

Можливо почати бізнес одразу ж з дії. Взяти і почати робити. Наприклад: повернути річки, продавати папуасам валенки, приватизувати країну, позичити грошей (взяти кредит або інвестицію) - обов'язково отримаєш фіаско.

Можливо вивчити всі науки, що стосуються бізнесової діяльності, прочитати всі книжки і стати академіком. Україна на даний час знаходиться на одному з перших місць в світі за кількістю вчених на одного мешканця країни і скільки ми отримали інвестицій?

Можна захотіти робити добре всім людям і повірити в таку можливість, і шукати шляхи, як це зробити, але часто доходиш висновку, що подібне під силу тільки Богу.

Можливо захотіти зробити добре собі самому, задовольнити всі свої бажання.

Варіантів багато. Який вибрати? Задовольняючи себе, свої бажання, аналізуй свої відчуття - а чи люблю я себе? Якщо відповідь - ТАК, то це саме той спосіб, який тобі підходить. Чи не протирічить твій спосіб задоволення власних бажань загальним домовленостям у суспільстві, в якому ти живеш, його правовим нормам? Якщо ні - ти знайшов свій життєвий шлях!
Щоб робити бізнес ефективно, потрібно запитати у споживача твоїх послуг чи товару - а це вам підходить? Ви купуватимете у мене це? Якщо ти ще бажаєш додатково залучити в свій бізнес ресурси або партнерів, - треба зуміти показати їм, що ти взмозі задовольнити їхні бажання, як свої власні.


    Сторінки - 1 2 3
Інформація
Всього 4648 рефератів в 65 розділах



bigmir)net TOP 100