Ресторани Львова - у всій своїй різноманітності!
Львів — це якраз те місто, яке славиться своїми ресторанами і кав'ярнями. Вони там на кожному кроці і різної тематики, кухні і цінової категорії. Так де ж там можна смачно поїсти? Ресторани Львова на стільки різноманітні, що просто “очі розбігаються”!
Ну, почнемо з дуже популярної зараз кухні — японської. Там Вам подадуть суші: ролли, салати і супи з морепродуктами. Ролли - це рис з сирою рибою або креветками, з додаванням авокадо, огірків або інших овочів. Можуть бути загорнуті в норі (пресовані морські водорослі) або посипані кунжутом. Соус до них подається соєвий. Прибори — палички (для вміючих окремі, а для початківців — змотані). Досить смачно, а попробувати можна в “Япона Хата”, “Суші Яппі”, “Сушія” та багатьох інших.
Кавказька кухня. Найяскравіший приклад ресторану узбецьких страв - “Бухара”. Там прекрасні Манти (великі пельмені, приготовані на пару), Курка по-намаганськи (подається з овочами ), шурпа та інше. Особливість салатів, що в кожен входить такий компонент, як гірка редька. А це вже на любителя. Приправа, яка найбільше відчувається і додає особливого “їхнього” колориту — кінза. З грузинською кухнею — ресторан “Кавказ”. Там Ви скуштуєте неперевершений шашлик, а їхні гострі соуси додадуть своєрідного смаку. А чого тільки варте Чахохбілі (тушковане м'ясо з горіхами)! Ммммм... Пальчики оближете.
Італійська кухня. Що в ній найвідоміше? Правильно: піцца і паста! Ну, добру Піццу у Львові важко знайти, але радять “Інтерсіті” та “Ель-Греко” (хоч там і грецька кухня, але піца неперевершена). Паста дуже смачна в торговому комплексі “Ашан”, оскільки її взагалі мало де готують.
Грецька кухня. Тут потрібно відвідати ресторан “Зорбас” і, знову ж таки, “Ель-Греко”. В “Зорбасі” подають гарнір (картопля або рис з овочами), м'ясо і набір з стандартних чотирьох салатів, які йдуть до всіх страв. Попробуйте, наприклад, “Шніцелакі”, Вам точно сподобається. А в “Ель-Греко” особлива власне грецька піцца: в тісто додають шарами сир. О, це просто незрівнянно!
Не можна пропустити і українську кухню. Вона у Львові дуже поширена, але варто відвідати такі ресторани, як “Сім поросят”, “Колиба”, “Вертеп” і “Гуцульський двір”. Які там голубці з рисом і м'ясом, які вареники з вишнями, крученики м'ясні, солодкі завиванці! Вам захочеться туди прийти ще не раз!
Ну от, короткий екскурс по ресторанах Львова проведений. Залишається врешті піти і провести дегустацію. Тому — смачного Вам!